THISYS.NL

Informatieve site over allerlei technische systemen

thisys

Welkom op de pagina over Beveiliging

Beveiliging blijft altijd een lastig onderwerp. Op sommige terreinen voelen we ons veel onveiliger dan we eigenlijk zijn en op andere terreinen voelen we onderschatten we de risico's. In het thema beveiliging proberen we informatie aan te bieden die u helpen bij het juist inschatten van de risico's en het kiezen van de juiste maatregelen, gekoppeld aan specifieke oplossingen.


Ad-hoc beveiliging

Ad-hoc is de meest toegepaste vorm van beveiliging in de wereld. Op het moment dat iemand wordt geconfronteerd met een situatie; een inbraak bij de buren, een ongeluk met de fiets door een familielid, een stukje in de krant over koolmonixidevergiftiging, berichten over identiteitsfraude enz, worden er maatregelen genomen om dat stukje risico tegen te gaan. Deze methode kan soms de volgende nadelen hebben;

  • Het is te laat,
  • Er worden verkeerde keuzes gemaakt,
  • De maatregelen staan niet in verhouding tot het risico,
  • De overlast door de maatregelen benadelen uw comfort van leven,
  • De maatregelen benadelen uw sociale contacten,
  • De maatregelen zijn te duur,
  • Grotere risico's worden over het hoofd gezien,
  • De maatregelen verhogen andere risico's

Er is dus voldoende reden om dit slimmer aan te pakken, door gebruik te maken van security management.


Security Management

Beveiliging begint met security management. Dat is het in kaart brengen van alle risico's die u potentieel schade kunnen toebrengen en deze vervolgens classificeren zodat u objectief kunt gaan kiezen waartegen en op welke wijze u uzelf wilt beveiligen. En welke risico's u wilt accepteren. Dit laatste is van belang, omdat het onmogelijk is uzelf tegen alle mogelijke risico's te beschermen.

Security Management is wel complex, vandaar dat we dit in verschillende gradaties bespreken.
Read More »


Tools

Pas als u heeft besloten tegen welke risico's u zich wilt beveiligen kunt u gaan kijken welke tools u daarvoor kunt inzetten. En hier geldt dat er vaak meerdere oplossingen mogelijk zijn en dat combinaties van oplossingen vaak effectiever zijn of zelfs noodzakelijk.


Inbraaksignalering

Onder de inbraaksignalering verstaan we in dit geval de conventionele sensoren die op basis van bewegingsdetectie, geluiden, trillingen of verplaatsing van voorwerpen activiteiten waarnemen. Het hangt van de intelligentie en de instelling van het systeem af of deze activiteit gezien wordt als iets dat niet relevant is of waar een alarmmelding voor gemaakt moet worden.


Camerasystemen